Historické cukrárny zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Unikátní výstavu s názvem Historické cukrárny pořádá zámek Lešná u Valašského Meziříčí od 5. března do 30. srpna 2015. Výstava připomene dnes už pozapomenutý věhlas československých cukráren. Požitkáři se mohou kochat vzhledem i vůní zákusků a dortů pečených podle dřívějších vzorníků. Uvidíte rovněž dobové bonboniéry i reklamní materiály a získáte přehled o historii čokolády, marcipánu, perníku, zmrzliny nebo dortů, stejně jako o vývoji cukrářského řemesla v Čechách a na Moravě v době první republiky.

Na výstavě Historické cukrárny, na zámku Lešná u Valašského Meziříčí, bude od 5. března k vidění interiér cukrárny stylizovaný do 30. let 20. století. V něm si pak můžete vychutnat pohled na dobové cukrovinky, zákusky a dorty. Kromě toho se dozvíte i zajímavé informace o historii oblíbených sladkostí jako například marcipánu.

Děti si mohou zalézt do interaktivního koutku a poznávat aroma nebo skládat vlastní makety dortů. Součástí prohlídky bude komentář plný zajímavostí o místních cukrářích. Nechybí ani dobové bonboniéry, reklamní materiály nebo dobové nástroje cukrářů.

lešná