Horský běh s převýšením 730 metrů je hlavním tahákem podzimního závodu TES Valachiarun 2013!

Šestý ročník běžeckých závodů pro celou rodinu TES Valachiarun 2013 navazuje na úspěšné předchozí ročníky. Hlavním závodem je Horský běh v délce 18 km s převýšením 730 metrů. Chybět nebudou tradiční silniční závody v délkách 5 a 10 km a MINI běhy. Na vítěze čekají Prize Money v hodnotě 25.000 korun. Start je naplánován na sobotu 21. září 2013 ve vsetínské Panské zahradě. Součástí programu je i bohatý doprovodný program.

Běžecké závody pro celou rodinu TES Valachiarun 2013 nabídnou tradiční tratě: 18 km Horský běh, 10 km silniční závod O pohár starostky města a 5 km pro rekreační běžce, ale budou i ve znamení novinek, které organizátoři připravili na základě zkušeností z minulých ročníků.

 „Hlavní změnou je posunutí hromadného startu Horského běhu a silničních závodů na Žerotínovu ulici u budovy vsetínského gymnázia. Závodníci tak budou mít k dispozici dostatek místa nejen na startu, ale především na prvním kilometru, protože poběží Žerotínovou a Smetanovou ulicí na křižovatku U Růžičků směrem na Ohradu, kde se u „Skláře“ trasy rozdělí a dál budou pokračovat stejně jako minulý rok,“ vysvětlil změny Jiří Vrána.

Všichni účastníci v cíli získají originální pamětní medaili a certifikát o absolvování závodu. Pro každého běžce je připraveno také teplé jídlo a nápoj. „Nejlepší muži a ženy v celkovém pořadí 10 km a Horského běhu si mezi sebe rozdělí Prize Money v hodnotě 25.000 korun,“ představil odměny pro vítěze Libor Procházka a dodal: „První tři závodníci v každé kategorii všech závodů získají medaili a hodnotné ceny od organizátorů a partnerů.“

 I letos mají běžci k dispozici kvalitní zázemí v budově Masarykova gymnázia, kde budou teplé sprchy, WC, šatna a úschovna zavazadel. Startovní číslo slouží i jako vstupenka na After party v restauraci Náhon ve Vsetíně. Součástí TES Valachiarunu 2013 jsou Austin Mini běhy pro děti v délkách 350, 700 a 1050 metrů. Díky podpoře vsetínské společnosti Austin Detonator s.r.o. tak děti poběží zadarmo. Veškeré bližší podrobnosti k závodu a online registraci najdete na webu www.valachiarun.cz.