Muzeum regionu Valašsko vyhlašuje pekařskou soutěž O nejvykutálenější koblížek. Mlsná porota bude hodnotit chuť, vzhled i vůni domácích koblížků a vítězové se mohou těšit na zajímavé ceny. Při akci Zámecký masopust uvidíte na vlastní oči přípravu kynutého těsta, jeho válení a vykrajování, plnění povidly, pečení, maštění máslem a cukrování. Čeká vás i ochutnávka koblížků.
Masopust je za dveřmi a v mnoha domácnostech se začínají smažit koblížky. I vy můžete usmažit nebo upéct domácí klasické i netradiční koblížky a navíc vyhrát zajímavé ceny. Nejpozději do neděle 7. února do 14 hodin přineste alespoň 4 kusy těchto domácích kulatých lahůdek do vsetínského zámku, uveďte použité ingredience, vaše jméno a příjmení, rok narození, adresu a kontakt.
Vyhlášení vítězů a předání cen proběhne na akci Zámecký masopust, který se uskuteční 7. února na zámku Vsetín.
U této soutěže platí zásada – čím čerstvější, tím lepší.
Více informací najdete na www.muzeumvalassko.cz.
Zpracovala: Bc. Jana K. Bajanová